Mergi la conţinutul principal
Dr. Roxana Kolanovschi
Medic Rezident Pedodonție

Ca tânără persoană în dezvoltare, am fost întotdeauna atrasă de latura artistică a vieții, studiind muzica și învățând japoneza din pură pasiune. Cu toate acestea, destinul mi-a rezervat altă direcție, deoarece oamenii potriviți la momentul potrivit au văzut în mine potențialul de a deveni medic stomatolog pedodont. Primul mentor ce mi-a insuflat dragostea pentru medicină a fost un profesor de chimie.

După 6 ani de facultate și 3 ani de rezidențiat, acum mă găsesc în rolul de medic stomatolog pedodont, încurajându-i pe cei mici să iubească igiena orală și să viziteze stomatologul în mod regulat. Misiunea pe care mi-am propus-o atunci când am ales această specializare a fost să schimb o întreagă generație de copii făcând din vizitele la medic o experiență plăcută, departe de teamă. În viziunea mea, stomatologia pediatrică reprezintă începutul unei relații medic-pacient plăcute și de lungă durată, iar fiecare fază a dentiției este importantă în sine, chiar și cea temporară. Momentul în care copiii părăsesc cabinetul stomatologic bucuroși, fără frică, zâmbetul lor sincer și îmbrățișarea călduroasă pe care o primesc sunt ceea ce mă motivează să merg mai departe, în ciuda dificultăților întâlnite în această specialitate.

Motto-ul meu în stomatologie este "dinți fericiți, copii fericiți", deoarece cred că un zâmbet sănătos și fericit în copilărie poate avea un impact pozitiv pe termen lung asupra sănătății orale și a stimei de sine a copiilor, contribuind astfel la o generație mai sănătoasă și mai fericită.