Mergi la conţinutul principal
Dr. Raluca Tote
Medic Specialist Ortodont

Am ales ca specializare stomatologică ortodonția pentru că îmi place să fac oamenii să zâmbească frumos. Mulți oameni evită să zâmbească pentru că nu sunt mulțumiți de aspectul dinților lor, iar impactul psihologic pentru ei este mare. Zâmbetul este unul dintre cele mai frumoase accesorii naturale de care dispunem și mă bucur enorm când la finalul tratamentului ortodontic pacienții mei pot în sfârșit să zâmbească fără a se mai ascunde.

Parte din specializarea am facut-o în Danemarca, din dorința de a avea o bază solidă și diversă a cunoștințelor în domeniu, iar apoi am participat la cursuri și congrese atât în țară cât și în afara ei. Îmi doresc să aduc tot ce e inovator în practica mea, iar cunoștințele astfel dobândite să le aplic în practica zilnică.

Ortodonția este o specialitate care a evoluat mult, astăzi lucruri ce înainte păreau imposibil de realizat acum sunt tratate cu mare ușurință. Aparatele detare au devenit mai estetice, mai confortabile și mai ales mai accesibile, iar durata tratamentului s-a scurtat. Adresabilitatea pacienților adulți a crescut, iar la pacienții minori a dispărut complexul de a mai purta aparat și chiar a devenit un accesoriu la modă.