Mergi la conţinutul principal
Dr. Emanuel Kolanovschi
Medic Rezident Chirurgie Dento-Alveolară

Calea către medicină a început să ia ființă din dorința de a ajuta oamenii. Cu trecerea anilor și prin dobândirea de cunoștințe și abilități practice mi-am canalizat atenția către ramura chirurgicală a stomatologiei.

Mentorii care mi-au conturat cu adevărat abordarea în stomatologie au venit încă din timpul facultății și astfel am putut lua parte la stagii de practică unde am rămas impresionat de ceea ce se poate realiza atunci când abordezi pacientul, și implicit cazul lui, multidisciplinar și mai ales cum o intervenție chirurgicală, mică sau mare, poate schimba toată dinamica cazului. Am ajuns pasionat de chirurgie și am realizat în perioada rezidențiatului că îmi plac dinamica și atmosfera din timpul operațiilor, confirmându-mi că este calea pe care vreau să merg.

Chirurgia stomatologică este un domeniu dificil și de cele mai multe ori pacienții percep medicul chirurg ca o persoană rece, insensibilă. De aceea fac tot ce-mi stă în putință să elimin temerile pacienților mei, vreau ca ei să se simtă confortabil și în siguranță. Pentru mine satisfacția profesională nu e dată doar de reușita unei proceduri sau de reabilitarea unor țesuturi, ci mai degrabă de posibilitatea de a crește calitatea vieții pacienților, iar în urma interacțiunii cu aceștia frica de dentist să se diminueze, chiar să dispară.